Chocolademousse

 

Deze chocolademousse lust iedereen en is ideaal voor een (kerst)diner. Je kunt het vooraf maken en doordat het geen (rauw) ei bevat geschikt voor iedereen! 

Afhankelijk van de grootte van de kommetjes maak je 4 tot 6 porties.


Ingrediënten (4-6):

- 125 ml melk

- 200 gr pure chocolade, in brokken

- 250 ml slagroom, koud

- 70 g witte basterdsuiker

Bereiding:

Neem een pan en doe hier een laag water in, breng aan de kook en zet het vuur lager. Neem een kom die op de pan blijft (bijv magnetron schaal) hangen en doe daar de melk en chocolade in. Hang de kom boven het water.

Laat de chocolade in de melk smelten, roer af en toe. 

Als de chocolade gesmolten is, giet dan het hete water en uit pan en doe nu koud water in de pan. Vul de pan zover dat de kom nu wel in het water hangt. Laat de chocolade afkoelen tot handwarm, roer af en toe.

Doe de slagroom met de suiker in een kom en klop met een (hand)mixer bijna stijf. 

Spatel dit dan in porties door de afgekoelde chocolade.

Schep of spuit met een spuitzak de chocolademousse in glazen of (glazen) kommetjes.

 
Zet minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven. Het kan heel goed (een dag) vantevoren gemaakt worden, bewaar afgedekt (met wat huishoudfolie) in de koelkast.



Reacties

Een reactie posten