Garnalenspiesjes in salie-knoflookolie

 


Deze spiesjes zijn snel klaar doordat ze niet hoeven te marineren, maar de smaak krijgen van de salie-knoflookolie.

Lekker om als bijgerecht bij een avondmaaltijd of als extra gang bij een uitgebreidere maaltijd.

 

Ingrediënten (1 persoon):

- 6 rauwe, gepelde garnalen, ontdooid en darmkanaal verwijderd

- 1 teentje knoflook, geperst

- 2 takjes salie, alleen blaadjes

- Versgemalen zout

- olijfolie

 

Verder:

- 2 lange satéprikkers

Bereiding:

Leg de satéprikkers in een bakje water en laat ca ½ uur weken.

Prik 3 garnalen aan een stokje.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de knoflook met de salie een paar min op middelhoog vuur. Wentel de garnalenspiesjes door de olie zodat ze helemaal bedekt zijn en pak ze dan een paar min per kant tot ze roze en gaar zijn.

Serveer met (gebakken) aardappels en groente.


 


Reacties