Pasta met worst en tomaten

 

Ik zag onlangs Jamie Oliver worst in een pastasaus doen en dat leek me een goed idee. Ik heb een saus van o.a. diverse soorten tomaat (trostomaat, cherrytomaat en bliktomaat) gemaakt en gekruide worst toegevoegd. Heerlijk! 

Ik heb een tomatensaus met paprika's gemaakt, je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken. Dit is een pastasaus vol kleur geworden.

Ingrediënten (4-6):

- 250-300 gr pasta, bijv spaghetti

- 400 gr tomaten, diverse soorten, in stukken

- 1 prei, in kwart ringen

- 1 rode ui, in kwart ringen

- 2 paprika’s, in stukken

- Ca 270 gr gekruide worstjes, bijv Catalaanse braadworstjes

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 blik (cherry)tomaat in blik

- Scheutje balsamicoazijn

- 1-2 el gedroogde Italiaanse kruiden

- Versgemalen peper

- Evt Parmezaanse kaas


Bereiding:

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui met knoflook kort, voeg dan de prei, paprika’s, tomaten en Italiaanse kruiden toe en zet het vuur wat hoger. Bak ca 5 min.

Snijd de worstjes aan 1 kant open. Schuif alle groenten naar 1 kant van de pan en doe aan de lege kant de worst in stukjes in de pan. Het makkelijkst gaat dit door het vlees in porties uit de worst te knijpen. 

Bak dit een paar min.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer de worst door de rest van de groenten en voeg de tomaat in blik toe en breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn en peper.

Serveer de pasta met de saus en bestrooi evt met wat versgeraspte Parmezaanse kaas.


 


Reacties