Loempia met wortel, paprika en brie

 

Deze loempia's van filodeeg kun je naar smaak vullen met bijvoorbeeld wortel, paprika en brie.

Voeg evt wat taugé toe en vervang de brie door omeletreepjes om een Oosterse omelet te maken.


Ingrediënten (3 personen):

- 6 vellen filodeeg

- 200-250 gr wortel, in kleine blokjes

- 1 paprika, in kleine blokjes

- 1-2 sjalotten, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- 1-2 el honing

- Handvol peterselie, fijngehakt

- 3 grote plakken brie

- Peper en zout

- Evt handvol noten, gehakt

- olie

 

Verder:

- kwastje

Bereiding:

Haal het filodeeg uit de koelkast en laat een half uur op temperatuur komen. Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Warm de oven voor toto 180 graden.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook een paar min op laag vuur. Voeg de wortel toe, zet het vuur wat hoger en bak zo’n 5 min. Doe de paprika erbij en bak nog 5 min. Roer dan de honing en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Doe wat olie in een bakje en leg een kwastje klaar. Leg een vel filodeeg op een plank, bestrijk licht met olie en leg een 2e vel erop. Bestrijk deze ook licht met olie. 

Schep 1/3 van de vulling in het midden van het deeg, verdeel er evt wat hazelnoten over. Leg er 1 plak brie op. 

 

Vouw de zijkanten naar binnen over de vulling, vouw dan de bovenkant erover en rol rustig door tot het einde.

Leg op de bakplaat en herhaal met de rest van het deeg en de vulling.

Bak de loempia’s 15-20 min tot het deeg goudbruin en krokant is.

Serveer warm.


 

 


Reacties