Pasta met gerookte zalm

 

Soms heb je dagen dat je weet dat je weinig tijd hebt om te koken, voor dat soort momenten is dit recept  voor pasta met gerookte zalm ideaal! Binnen een kwartier heb je het eten op tafel.

Zet vast een pan water voor de pasta op het vuur terwijl je de groenten snijdt en gebruik verse pasta voor een snellere kooktijd.

 

Ingrediënten (2-3):

- 2 bosuitjes, in ringen

- 2 (rode) paprika’s, in blokjes

- 1 teen knoflook, geperst

- 100 gr verse roomkaas met kruiden of crème fraîche met bieslook en gedroogde Italiaanse kruiden

- 100 gr gerookte zalm, in reepjes

- versgemalen peper en zout

- (verse) pasta 


Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een wok en bak de bosui, knoflook en paprika een paar min op middelhoog vuur.

Zet het vuur wat lager en voeg de roomkaas (of crème fraîche met kruiden) toe, breng op smaak met peper en wat zout.

Roer de zalm en de pasta erdoor en serveer.


 


Reacties