Overnight oats

 

Op zoek naar een makkelijk ontbijt? Vul 's avonds een bakje met havermout, melk en je favoriete vulling en 's ochtends kun je direct ontbijten.

Ik heb al verschillende variaties op de overnigth oats gemaakt, maar voel je vrij om je eigen favoriete fruit, noten of zoetmakers te gebruiken! Gebruik minder havermout als je een dunnere pap wilt, dan is 70 ml havermout genoeg.

Overnight oats zijn ook ideaal als je (tijdelijk) geen brood kunt eten, door een bezoek aan de orthodontist, tandarts of kaakchirurg.

 

Ingrediënten (1 persoon): 

Basis:

- 1 deel havermout (bv 100 ml)

- 1 ½ deel melk (bv 150 ml) of 1 deel melk (100 ml) met ½ deel yoghurt (50 ml)

- Snufje zout

 

Oats met appel:

- 1 appel, geraspt

- ½ tl kaneel

- Handje rozijnen

- Handvol hazelnoten, evt grof gehakt

Oats met blauwe besen:

- Handvol blauwe bessen, doormidden of in vieren

- Scheutje maple syrup

 

Oats met appel en skyr

- 1 appel, geraspt

- 50 ml skyr (naast 100 ml melk)

Bereiding:

Gebruik voor een éénpersoonsportie ca 100 ml havermout en 150 ml melk of melk met yoghurt.

Vul ’s avonds een bakje met alle ingrediënten. Houd evt een deel van de noten of vruchten achter om als topping te gebruiken. Roer het bakje goed door en sluit af.

Zet minimaal een paar uur, maar het liefst 1 nacht in de koelkast. Roer goed door en strooi evt extra topping over de oats.

De havermout kan afhankelijk van de topping een paar dagen in de koelkast bewaard worden, zo kun je meerdere bakjes in 1 keer vullen.


Reacties