Regenboog tulband

 

Wil je een feestelijke cake maken? Ga dan voor deze regenboog tulband!

Ik gebruik kleurpasta om te kleuren, met kleurvloeistof wordt het deeg al snel te vloeibaar. Van de kleurpasta is een klein beetje voldoende, als je met een worstenprikker in de kleur dipt en dan in het beslag is het al goed gekleurd.

Ingrediënten (12-16 personen): 

- 4 eieren

- 150 gr kristalsuiker

- 2 zakjes vanillesuiker

- 200 gr boter

- 200 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

- Snuf zout

- 1 citroen, rasp

- Tulbandvorm van 23 cm doorsnee, 10-12 cm hoog

- Gesmolten boter, kwastje en bloem voor invetten vorm

Voor het glazuur:

- 250 gr poedersuiker

- 3-4 el citroensap

- 2-3 el water

 

Bereiding:

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Vet de vorm in met boter en bestrooi met een zeefje wat bloem aan alle kanten. Klop uit.

Verwarm de oven voor tot 160 graden. Weeg de kom en schrijf het gewicht op.

Klop de boter met de suikers romig, mix de citroenrasp erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, mix en voeg de volgende pas toe als het ei is opgenomen in het beslag.

Spatel het zelfrijzend bakmeel met zout door het beslag. Weeg de kom opnieuw en deel het gewicht van het beslag (kom vol – kom leeg = gewicht beslag) door 6 en verdeel in bakjes. Ik had 125 gr per kleur. Voeg kleurstof toe en doe het in de gewenste volgorde in de vorm. 

Voor een regenboog: rood – oranje – geel – groen – blauw – paars.

Bak in ca 45-50 min gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, als de prikker er droog uitkomt is het goed.

Laat 5 min in de vorm staan, haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.


 

Meng voor het glazuur de poedersuiker met citroensap en water. Voeg eerst een deel van het vocht toe en voeg indien nodig meer toe. Giet over de cake en laat wat uitharden.


 

 


Reacties