Salade van veldsla, broccoli en druiven

 

Met wat groente uit de tuin of een restje van het koken maak je zo een heerlijke lunchsalade.

Ik heb kleine kropjes veldsla in een pot in de tuin, ideaal voor een 1-persoonssalade en na het oogsten groeien ze weer aan. Vervang evt voor botersla of kropsla.

Ik heb maple syrup gebruikt in de dressing, gebruik honing als je het niet in huis hebt.


Ingrediënten (1 persoon):

- 1 klein kropje veldsla

- 1 klein stronkje broccoli, steeltjes in stukken

- 1 ei

- handvol pitloze rode druiven, in tweeën gesneden

- handvol walnoten, grof gehakt

- paar takjes verse peterselie, grof gehakt

Voor de dressing:

- 1 el extra vierge olijfolie

- 2 tl ricevinegar

- ½  el maple syrup

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Kook het ei 7-8 min, kook de broccoli steeltjes de laatste 3 min en de roosjes de laatste min mee. Spoel onder koud stromend water af en laat afkoelen tot gebruik.

Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor door elkaar te mixen.

Verdeel de veldsla over een bord en verdeel de broccoli, noten, druiven en ei erover. Schenk naar smaak de dressing erover. Maak af met wat peterselie.


 


 


Reacties