Slavinken

 

De lekkerste slavinken maak je zelf! Kies zelf je specerijen en de grootte van de slavink. 

Ik heb het gehakt gekruid met nootmuskaat, peterselie, paprikapoeder, uienpoeder, peper, knoflookpoeder, kruidnagel en zout. Je kunt ook kant-en-klare gehaktkruiden gebruiken.


Ingrediënten (6 stuks):

- 500 gr half-om-half gehakt

- 200 gr gerookt spek (15-18 plakken)

- 1 ei

- 3 el paneermeel

- ½ tl zout

- 1 tl nootmuskaat

- 2 tl peterselie (vriesdroog)

- ½ tl paprikapoeder

- 1 tl uienpoeder

- ½ tl (witte) peper

- ½ tl knoflookpoeder

- 3 kruidnagels, kopje geplet

- (vloeibare) boter

 


Bereiding:

Meng het gehakt met de specerijen, het ei en paneermeel. 


Verdeel in 6 porties en vorm tot een staafje van ca 8 cm lang. Leg per portie gehakt 2 hele en 1 hele of halve (afh van het aantal plakken) spek klaar. Leg 1 plak verticaal op een plank, leg de halve horizontaal erop met de linkerhoek overlappend. Leg de 2e hele plak verticaal, rechts van de 1e plak (op de horizontale plak). 

Leg een gehaktstaaf er horizontaal op, begin bij de linkerhoek van het spek. Vouw de horizontale plak over het gehakt naar links. 


 Rol de staaf dan naar beneden zodat het gehakt bedekt is door het spek.

Verhit wat boter in een braadpan en bak op middelhoog vuur de slavinken rondom bruin. Doe dit in porties als het niet goed in de pan past. Zet dan het vuur lager en doe een scheutje water in de pan. Leg alle slavinken erin en doe een deksel bijna sluitend op de pan. 

Bak de slavinken in ca 20 min gaar.

Lekker met aardappels en groenten of op bij stamppot.


 

 


Reacties