Champignon-roomsoep

 

Deze champignon-roomsoep is ideaal voor een doordeweekse avond. 

Bij deze soep smaakt sodabrood erg lekker, kijk hier voor het recept.


Ingrediënten (4 personen):

- 250 gr witte champignons, in stukken

- 250 gr kastanjechampignons, in stukken

- 2 uien, grof gesnipperd

- 3 tenen knoflook, geperst

- ½ bakje bieslook, gehakt

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- 1 pot paddenstoelenfond

- 250 ml kookroom

- 2 el bloem

- Versgemalen peper

Bereiding:

Verhit een klontje boter in een grote (soep)pan.

Bak de champignons met de uien, knoflook en tijm ca 5 min. Roer regelmatig door. Zet het vuur wat lager en roer de bloem erdoor, gaar dit 2 min. Voeg het fond, room en ca 500 ml water toe. 

Doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Kook de soep ca 20 min en pureer het dan met een staafmixer.

Breng op smaak met peper en de helft van de bieslook. Serveer in kommen en bestrooi met de rest van de bieslook. 

 

Lekker met (soda)brood.

 


Reacties