Custard uit de oven

 

Zin in wat lekkers, maar geen toetje in huis? Maak dan deze custard uit de oven! Pas de hoeveelheid suiker naar eigen smaak aan.

 

Benodigdheden (4-5 personen):

- 500 ml melk

- 2 eieren

- 1 eidooier

- 1 tl vanille extract

- 40 gr witte basterdsuiker

- 4 of 5 eenpersoons ovenschaaltjes

- Ruime lage ovenschaal (waar de bakjes in passen)

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Breng de melk op laag vuur tegen de kook aan, roer af en toe. Zet de kleine schaaltjes in de grote schaal en breng vast water aan de kook. Klop ondertussen de eieren, de eidooier en vanille met de suiker romig. 


Voeg, al roerend met een garde, een beetje hete melk toe aan het eimengsel. Als het goed is opgenomen, dan kan de rest in delen toegevoegd worden. Giet door een zeef in de ovenschaaltjes.

Breng water opnieuw aan de kook en giet dit in de grote schaal tot halverwege de kleine schaaltjes. Zo kan de custard au bain-marie garen.

Zet de schaal in de oven en bak 50-55 min tot de custard net gaar is. Controleer door met een mes een sneetje in de custard te maken.


 

 

 

Reacties