Ovengroente met feta

 

Een bakplaat vol groentes! Courgette, paprika, rode ui en tomaatjes zijn een heerlijke combinatie.

Door de aardappel en feta is het een complete maaltijd. Varieer gerust met de groenten, kijk wat je nog hebt liggen en meng dit erdoor. Doordat je alles direct op de bakplaat kunt leggen, heb je bijna geen afwas. 

Je kunt voorgekookte krieltjes gebruiken of restjes gekookte aardappel van gisteren.


Ingrediënten (2-3):

- 1 rode ui, in halve ringen

- 1 courgette, in stukken

- 1-2 (punt)paprika’s, in grove repen

- 125 gr feta, verkruimeld

- Ca 150 gr cherrytomaatjes

- Ca 250 gr aardappels, voorgekookt en in stukken

- 3 teentjes knoflook, geperst

- Paar takjes tijm, alleen blaadjes

- 2-3 el olijfolie

- zout en peper

(Op de foto ontbreken de aardappels.)


Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verdeel de groentes en aardappels over de bakplaat. Meng de olijfolie met de knoflook, tijm, zout en peper en besprenkel de groentes hiermee. Verkruimel de feta erover.

Bak ca 20 min in de oven tot de groenten gaar zijn.


Reacties