Pasta met snijbiet en tonijn

 

 

Ik eet niet vaak snijbiet, maar sinds vorig jaar groei ik snijbiet in mijn tuin en dus kan ik regelmatig wat snijbiet afsnijden om te eten. Erg lekker in een pasta als (extra) groente.

 

Heb je geen snijbiet, dan kun je het vervangen door spinazie of een prei.

  

Ingrediënten (4 personen):

- 1 courgette, in blokjes

- 1 blikje tonijn, afgegoten

- 150 gr spekjes

- 2 puntpaprika’s, in reepjes

- 70 gr snijbiet, in stukken, steeltjes en blad gescheiden

- 200 gr crème fraîche

- 300 gr fusilli of andere pasta

- 1 el Italiaanse kruiden (vriesdroog)

- Versgemalen peper


Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat alle groentes gesneden klaar liggen.

Verhit een wok en bak de spekjes een paar min op hoog vuur, voeg de courgette toe en bak mee. Roer de steeltjes van de snijbiet, paprika en Italiaanse kruiden erdoor en bak tot de groentes beetgaar zijn.

Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche, tonijn en blaadjes van de snijbiet toe. 

 

 Breng op smaak met peper en serveer met de gekookte fusilli.

 

 



Reacties