Aardappelkoek

 

Wil je je aardappelen eens anders eten dan gekookt of gewoon gebakken? Maak dan deze aardappelkoek!

Door alles in een keukenmachine te raspen ben je geen tijd kwijt aan het snijden van de ui of aardappels.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 400 gr aardappels, geschild

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- ½ - 1 el rozemarijn

- Peper en zout

- Vloeibare boter

Bereiding:

Rasp de ui, knoflook en aardappels, bijv in een keukenmachine met raspschijf.

Doe in een kom en roer de rozemarijn, peper, zout en een beetje boter erdoor.

Verhit een beetje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en doe het aardappelmengsel in de pan. Druk een beetje aan zodat een grote koek ontstaat.

Bak op middelhoog vuur 6-7 min, draai om en bak nog ca 5 min met deksel en dan 5 min zonder.

Lekker met rode kool en vissticks.


 


Reacties