Groene risotto met chorizo

 

Deze risotto met alleen groene groenten is spontaan bedacht toen ik zag dat ik veel sugarsnaps in de tuin had. Ik heb er erwtjes en prei bij gekocht en chorizo voor wat extra smaak.

Maak gelijk een grote pan, zodat je er twee dagen van kunt eten!


Ingrediënten (4-6 personen):

- 450 gr risottorijst

- Ca 225 gr sugarsnaps, uiteindes verwijderd

- 200 gr erwtjes

- 1 prei, fijn gesneden

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 ½ liter groentebouillon, van blokjes

- 200 gr chorizo, in blokjes

- Versgemalen peper

- Tijm, vers of vriesdroog

Bereiding

Zet de bouillon op (heel) laag vuur op het fornuis. Leg een jus- of soeplepel klaar om de bouillon te scheppen.

Kook de sugarsnaps in 5 min beetgaar, giet af in een vergiet en spoel af met koud water.

Verwarm een scheutje (olijf)olie in een grote pan. Bak de knoflook met de chorizo een paar min. Roer dan de rijst en prei erdoor.

Voeg een flinke lepel bouillon toe en roer goed. Als de bouillon bijna opgenomen is, dan kan er weer nieuwe bijgeschept worden. De risotto moet heel zachtjes koken, een beetje ‘sudderen’ is voldoende. De risotto is klaar als de korrels beetgaar zijn, afh van het merk zal het zo’n 18 minuten duren. Het is een kwestie van proeven, het moet ‘bijna zacht’ zijn. Er blijft waarschijnlijk wat bouillon over.

Voeg de erwtjes na ca 10 min toe en breng op smaak met peper en tijm.

 

Roer de sugarsnaps net voordat de rijst gaar is door de risotto.


 


Reacties