Filodeegtaart met snijbiet en feta

 

Een makkelijk en lekker filodeeg taartje met snijbiet en feta. Ideaal voor een doordeweekse avond.

Kun je geen snijbiet vinden? Vervang het dan door spinazie. 

Wist je dat je snijbiet heel makkelijk zelf kunt laten groeien? In een pot kun je een paar maanden genieten van de plantjes.


Ingrediënten (2 personen):

- 3 vellen filodeeg

- 400 gr snijbiet, in stukken gesneden, steeltjes en blad gescheiden

- 2 sjalotten, gesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 el dragonblaadjes, fijngesneden

- 150 gr roomkaas

- 75 gr feta, in stukjes

- Versgemalen peper

- Quichevorm, ingevet

- Olijfolie, om te bestrijken

Beschrijving:

Haal de dichte verpakking filodeeg uit de koelkast en laat een half uur op temperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook een paar min op laag vuur. Zet het vuur wat hoger en bak de steeltjes van de snijbiet mee. Voeg het blad toe en bak tot de snijbiet geslonken is. Zet het vuur uit en laat wat afkoelen.

Klop ondertussen het ei los met de roomkaas. Roer flink wat peper en de dragon erdoor.

Leg 1 vel filodeeg in de vorm, bestrijk met olijfolie en leg een volgend vel erop. Bestrijk weer met olie, leg er weer een vel op en bestrijk weer met olie.

Roer de snijbiet door het ei-roomkaasmengsel en giet dit in de vorm. Verdeel met een vork zodat het goed in de hoeken zit, leg de feta erop. Vouw evt randen van het filodeeg naar binnen en bestrijk de bovenkant licht met olie.

Bak net onder het midden van de oven in 25-35 min gaar. Controleer evt met een vork of het ei gestold is. Snijd in punten en serveer evt met een salade.

Variatie: vervang de snijbiet door spinazie.

 


Reacties