Wok met tomaten en sperziebonen

 

Een wok gevuld met geurige specerijen, tomaten en sperziebonen! Dit gerecht wordt op smaak gebracht door gember, knoflook en komijnzaad.


Ingrediënten (4 personen):

- 500 gr sperziebonen, zonder puntjes

- 3-4 tomaten, ontveld, zaadlijst verwijderd en in stukken

- 1 rode ui, in halve ringen

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 2 cm gember, fijngehakt

- 1-2 tl komijnzaad

- 1 tl kurkuma

- 1 tl gerookt paprika poeder

Bereiding:

Breng in een pan water aan de kook en doe de boontjes erin. Kook ze in 5-10 min beetgaar, giet ze af en spoel kort met koud water.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember een paar min  tot ze zacht zijn. Roer de specerijen erdoor en bak een paar min mee op laag vuur.


Zet het vuur iets hoger en bak de tomaten een paar minuten mee, doe als laatst de boontjes erbij en roer alles goed door elkaar. Wok nog een paar min en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met rijst of een tortilla.


 

 


Reacties