Plaattaart met rode biet en dille

 

Een heerlijke plaattaart met rode bieten, prei en dille. 

Deze taart heeft een dikke vulling, daarom heb ik het bladerdeeg eerst voorgebakken zodat het deeg goed gaar wordt.

Wil je een andere plaattaart proberen? Ik heb verschillende gerechten met bladerdeeg of quichedeeg op mijn site staan, kijk eens hier voor plaattaarten of hier voor quiches.


Ingrediënten (4 personen):

- 500 gr rode bieten, voorgekookt en in dunne plakjes

- 1 prei, in dunne ringen

- 100 gr ricotta

- paar takjes dille (7-8 gr), fijngehakt

- ½ citroen, schil fijngeraspt

- Versgemalen peper en zout

- 1 rol bladerdeeg

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en leg het bladerdeeg (op het bakpapier) erop. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Maak op 1 cm van de buitenrand van het deeg een snede, net niet helemaal door het deeg. Prik met een vork gaatjes in het binnenvlak van het deeg en bak het bladerdeeg 10 min voor in de oven.

Bak de prei beetgaar met wat peper en zout. Meng de ricotta met 2/3 van de dille, de citroen en wat peper. 

Smeer de ricotta over het bladerdeeg, blijf binnen de snijrand. Verdeel de prei over de ricotta en leg dan de plakjes biet erop.

Bak de taart in ca 30 min gaar.

 

 

Reacties