Griesmeelpudding

Griesmeelpudding, een nagerecht van vroeger, maar dan met een twist door vanille en steranijs mee te koken!

Deze ingrediënten heb je vaak wel in huis (en zijn lang houdbaar), waardoor je 's morgens kunt besluiten om 's avonds deze pudding als toetje te eten.

 

Ingrediënten (4-6 personen): 

- 800 ml melk

- 200 ml slagroom

- 100 gr griesmeel

- 80 gr suiker

- 1 vanillestokje, opengeschraapt

- 2 steranijs

Bereiding:

Doe de melk, slagroom, vanille (merg en stokje) en steranijs in een pan. Breng op laag vuur in ca 5 min aan de kook. Laat 5 min zacht pruttelen.

Haal het vanillestokje en de steranijs eruit en voeg de griesmeel en suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat opnieuw 5 min koken.

Spoel ondertussen een puddingvorm met koud water om. Giet de pudding in de schaal, laat 15 min op het aanrecht staan en laat daarna verder afkoelen in de koelkast.

Varieer door samen met de griesmeel een handvol rozijnen toe te voegen aan de kokende melk.

 


Reacties