Hartige cake met geitenkaas, abrikozen en pistachenoten

 

Zin in een hartig gerechtje bij je lunch of voor een high tea? Maak deze hartige cake met geitenkaas, abrikozen en pistachenoten.

Ingrediënten (ca 6 porties):

- 125 zelfrijzend bakmeel

- 80-100 gr geitenkaas, verkruimeld

- 50 gr abrikozen, grof gehakt

- 50 gr pistachenoten, grof gehakt

- Snuf zout

- 2 eieren, losgeklopt

- 75 gr olijfolie

- 75 gr kwark

- 2 kleine (tulband)vormen (ca 12 cm doorsnede), ingevet en bebloemd

Bereiding:

Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Roer alle droge ingrediënten (bakmeel, kaas, abrikozen, noten en zout) door elkaar. Roer alle natte ingrediënten (ei, olie en kwark) door elkaar.

Meng alles door elkaar en verdeel over de vormen.

Bak in ca 30 min gaar, controleer met een satéprikker, deze moet droog uit de cake komen.

Haal direct uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd in porties om te serveren.

Tip: Je kunt deze cake ook in een cakeblik maken, bak evt wat langer.

 


Reacties