Aardappel-wortel rösti

 

Deze aardappel-wortel rösti's zijn een ideaal bijgerecht naast groenten en een stukje vis of vlees. Door de wortels toe te voegen aan de aardappels eet je meer groentes en heb je een makkelijke variatie op gebakken aardappelen.

Ik heb venkelzaad toegevoegd aan deze rösti's, dit geeft een lekkere frisse smaak. Heb je dit niet in huis (of houd je er niet van), dan kun je het goed vervangen door gedroogde tijm of komijnzaad.


Ingrediënten (2 personen):

- 150 gr aardappel, geschild

- 150 gr wortel, schoon

- 1 sjalot, zonder schil

- 1 teen knoflook, zonder schil

- 1 ei

- 1 el bloem

- 1 tl venkelzaad

- ¼ - ½ tl zout 

Bereiding:

Rasp de aardappel, wortel, sjalot en knoflook met de rasp van een keukenmachine. Roer het ei, bloem, venkelzaad en zout erdoor. 

Verdeel in 4 porties. Verhit wat vloeibare boter in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) en leg de hoopjes aardappel-wortel mengsel in de pan. Druk plat tot ongeveer 1 cm dik.

Bak 3 min aan beide kanten op midenhoog vuur, zet het vuur lager en bak in 15-20 min met een deksel op de pan gaar.

Serveer 2 rösti’s per persoon, lekker met een stukje vis of vlees en (gekookte) groentes.

 


Reacties