Bananen muffins

 

Soms heb je opeens bananen liggen die erg rijp zijn. Deze bananen muffins zijn zo gemaakt, voeg naar smaak chocolade en/of noten toe.

 

Ingrediënten (12 stuks): 

- 3 bananen, rijp

- 2 eieren, op kamertemperatuur

- 100 gr lichtbruine basterdsuiker

- 1 zakje vanillesuiker

- 80 ml zonnebloemolie

- 200 gr bloem

- 2 tl bakpoeder

- ½ tl kaneel

- Snuf zout

- Evt grof gehakte pure chocolade en/of hazelnoten

- Muffinblik, gevuld met muffinpapiertjes


Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout met een vork in een kom.

Doe de bananen in een kom en mix met een handmixer tot een puree, doe de suikers en olie erbij en mix een paar min tot een luchtig mengsel.

Voeg 1 voor 1 de eieren erbij en mix kort tot het opgenomen is. Spatel het bloemmengsel erdoor.

Spatel evt de chocolade of de noten door (een deel van) het beslag.

Vul de vormpjes en bak de muffins in 20-25 gaar. Controleer met een satéprikker, deze moet droog uit de muffin komen.

Laat 5 min in de vorm afkoelen en verplaats ze dan naar een rooster om verder af te laten koelen.

Bewaar de bananenmuffins in een luchtdichte trommel.

 


Reacties