Rijstfrittata

 

Ik denk dat iedereen weleens een restje gekookte rijst overhoudt. Ideaal om er een een frittata van te maken met (restjes) groentes die je in huis hebt! 

Vervang de paprika en tomaat bijv door lenteui, prei of mais. Eet als lunch of makkelijke avondmaaltijd.

 

Ingrediënten (1 persoon): 

- 100 gr gekookte rijst

- 1 sjalot, gesnipperd

- 1 tomaat, in blokjes

- 2 snackpaprika’s of 1 halve paprika, in blokjes

- 1 ei

- Scheutje melk

- Oregano naar smaak

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Weeg de gekookte rijst af, gebruik per 100 gram rijst 1 ei.

Verhit (vloeibare) boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de sjalot en de rijst een paar min op middelhoog vuur. Roer de tomaat en paprika erdoor.

Klop het ei los met de oregano en peper en zout. Giet het ei in de koekenpan en roer erdoor. Druk de rijst wat aan en roer daarna niet meer! 

Draai de frittata voorzichtig om met een bord als de onderkant goudbruin wordt. Bak tot beide kanten goudbruin en krokant zijn.

 

Reacties