Salade van ijsbergsla met kruidendressing

Deze kruidendressing voor de ijsbergsla maak je heel makkelijk zelf! Gebruik een staafmixer om een gladde dressing te maken of snijd het zelf voor een wat grovere dressing.

De dressing is voldoende voor meerdere salades, maar het is makkelijk om in 1 keer te maken vanwege de staafmixer.


Ingrediënten (1 persoon):

- 1 kleine krop ijsbergsla, in fijne reepjes

- 1 ei, (hard) gekookt , in parten

- 2 augurken, in plakjes

 

Voor de dressing (blijft wat over):

- Handvol basilicumblaadjes

- Handvol peterselie

- 3 augurken

- 1 kleine sjalot, zonder schil doormidden

- 1 teen knoflook, zonder schil

- 3 el extra vierge olijfolie

- 3 el water

- 1 el vocht uit augurkenpot

- Versgemalen zout en peper

Bereiding:

Doe de ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en pureer het glad met een staafmixer. 

Verdeel de sla, ei en overige augurken over een bord en meng een paar lepels dressing erover.

De rest van de dressing is in een afgesloten bakje een paar dagen houdbaar in de koelkast.

 

 



Reacties