Tarte tatin met appel

Een tarte tatin met gekaramelliseerde appel ziet er indrukwekkend uit, maar het is best makkelijk te maken.

 

 Ingrediënten (4-6 personen):

- 4 vellen bladerdeeg, ontdooid

- 2 appels (bv Jonagold), zonder klokhuis en schil, in schijven van ca 0,5 cm dik

- 50 gr (fijne) kristalsuiker

- 30 gr margarine

- Poedersuiker

 

Verder:

- Ovenbestendige koekenpan

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Smelt de margarine in een ovenbestendige koekenpan. Doe de suiker in de pan en laat rustig bruin worden terwijl je af en toe roert.

Leg de appelschijven naast elkaar in de pan als de suiker opgelost is en begint te bruisen. Bak de appels een paar min zonder ze om te draaien.

Haal de pan van het vuur en dek de appels af met de velletjes bladerdeeg. Leg ze iets overlappend en stop ze wat in aan de zijkant van de pan zodat er geen appel (of suiker) meer zichtbaar is.

Zet de pan in de oven en bak de taart in ca 25 min gaar en goudbruin. Haal de pan uit de oven. 

Draai mbv een plank voorzichtig om en bestrooi met wat poedersuiker. 

Snijd in punten en serveer evt met wat slagroom of vanille ijs.

Reacties