Makkelijke zalmmaaltijd uit de oven

 

Denk je dat vis moeilijk is om te maken? Deze zalm kan iedereen maken! Maak het af met een schaal krieltjes en groenten uit de oven voor een complete maaltijd.

De vis en  aardappels worden op dezelfde temperatuur in de oven gebakken, waardoor ze tegelijkertijd gebakken kunnen worden. Gebruik 2 schalen die naast elkaar in de oven kunnen, omdat de aardappels met groenten langer moeten bakken dan de zalm. 

Doe voor drie grote eters wat extra groenten in de schaal of serveer er een salade bij.


Ingrediënten (2-3 personen): 

- 300 gr zalmfilet met huid

- 2 paprika’s, in repen

- 1 rode ui, in halve ringen

- 500 gr krieltjes, voorgekookt

- Paar takjes tijm

- Ca 100 gr roomkaas met kruiden

- 3 teentjes knoflook, met schil

- olijfolie

- Peper en zout

- 2 ovenschalen, ingevet

Bereiding:

Warm de oven voor tot 180 graden.

Doe de aardappels met groenten, tijm en knoflook in een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en giet wat olie erover en mix met twee lepels zodat alles bedekt is met de olie.

Bak in ca 35 min gaar, roer door als de zalm ernaast komt.

Maak ondertussen de zalm klaar. Leg op de huid in de andere ovenschaal en maak een snee in de lengte, snijd de zijkanten en onderkant niet door (soort envelop). Smeer de roomkaas in de snee en over de bovenkant van de zalm.

Zet het laatste kwartier bij de aardappels in de oven.

 Knijp de knoflookteentjes uit over de aardappels.

 

 


Reacties