Risotto met witte vis en gekleurde groente

Met risotto kun je blijven variëren! Omdat het oog ook wat wil, heb ik bij de witte kabeljauw veel gekleurde groentes gebruikt.

Benieuwd naar andere risotto recepten? Kijk dan eens hier


Ingrediënten (4-6 personen):

- 1 (kip)bouillonblokje

- 1,5 liter kokend water

- 300 gr risottorijst

- 400 gr (diepvries)kabeljauw, ontdooid en in stukken

- 2 gekleurde paprika’s (bijv rood en geel), in stukken

- Kommetje vol diepvrieserwten

- 1 prei, in halve ringen

- 1 ui, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- Paar draadjes saffraan

- Versgemalen peper

- Evt een klontje boter

Bereiding:

Maak 1,5 liter bouillon van de blokjes, los de saffraan erin op en zet op (heel) laag vuur op het fornuis. Leg een jus- of soeplepel klaar om de bouillon te scheppen.

Verwarm een scheutje (olijf)olie in een grote pan. Bak de ui, prei en knoflook een paar min. Voeg de rijst toe en roer goed door.

Voeg dan een scheutje bouillon toe en roer de rijst goed door. Als de bouillon bijna opgenomen is, dan kan er weer nieuwe bijgeschept worden. De risotto moet heel zachtjes koken, een beetje ‘sudderen’ is voldoende, afhankelijk van het merk is de rijst na ca 18 min beetgaar. Voeg na 5 min de paprika toe en na ca 10 min de erwtjes en kabeljauw. 

Breng op smaak met peper en maak evt af met een klontje boter.

Schep op borden Serveer met rucola of een andere pittige sla.


 

 

 



Reacties