In het korte aspergeseizoen wil je zoveel mogelijk van de asperges genieten! Maak deze lauw-warme salade met aardappels en makreel voor een warme lente- of zomerdag.
Serveer deze salade lauw of op kamertemperatuur.
Ik heb al meer recepten met asperges op mijn blog staan. Wil je wat anders maken? Kijk dan eens hier.
Ingrediënten (3 personen):
- 500 gr witte asperges, geschild, uiteinde verwijderd, in stukken van ca 3 cm
- 400 gr aardappels, met schil
- 165 gr gerookte makreel, in stukken
- Handvol erwtjes, ontdooid
Voor de dressing:
- 5 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- ½ el mosterd
- Versgemalen peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappels beetgaar, kook de laatste 3 min de erwten mee. Maak ondertussen de dressing.
Giet de aardappels af en snijd ze doormidden of in kwarten. Doe de aardappels in een glazen kom en meng de dressing erdoor. Kook ondertussen de asperges ca 10 min beetgaar. Laat alles iets afkoelen.
Meng de asperges en de makreel door de aardappels.
Serveer deze salade lauw of op kamertemperatuur.
Reacties
Een reactie posten