Aspergesoep

 

Deze gebonden aspergesoep is lekker als voorgerecht en een goede manier om de schillen en uiteindes van de asperges te gebruiken.

Als je gekookte asperges gaat eten, dan kun je ze eerst meekoken, gebruik ze daarna bijv door een van deze aspergerecepten te gebruiken.  


Ingrediënten (4 personen): 

- Schillen en uiteindes van 500 gr asperges

- Handvol peterselie plus paar blaadjes voor garnering

- Handvol tijm

- 4-5 laurierbladen

- 1 liter water

- Peper en zout

- 60 gr bloem

- 50 gr boter


Bereiding:

Leg de schillen en uiteindes van de asperges in een soeppan. Giet het water erop. Als je de asperges ook wilt koken, leg deze op de schillen en breng het water aan de kook. 


Kook de asperges ca 7 min (afh van de dikte) en haal ze uit de pan. Doe de peterselie, tijm en laurier in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Laat ca 1 uur heel zacht koken.


Giet de inhoud door een zeef, vergiet of stoommandje in een andere pan, zet deze op een kleine pit en houdt de bouillon tegen de kook aan.

Veeg de soeppan schoon en smelt de boter. Roer met een garde de bloem erdoor en laat op heel laag vuur garen.

Doe een scheut bouillon erbij en roer met de garde tot de klontjes weg zijn, zet het vuur iets hoger en laat koken. Voeg de volgende scheut bouillon toe en roer weer goed. Ga zo door tot alle bouillon (laatste beetje evt door een zeef) erbij zit. 

Breng op smaak met peper en evt wat zout en serveer in kommen.


Reacties