Deze gemarineerde kip in oestersaus krijgt zijn heerlijke smaak van de Aziatische sauzen die gebruikt worden: oestersaus, sojasaus en ketjap manis.
Deze kip kun je goed voor 2 dagen maken, de tweede dag kan het weer met rijst gegeten worden of met naanbrood.
Ingrediënten (4-6 personen):
- 300 gr kip(dij)filet, in reepjes
Voor de marinde:
- 3 el zonnebloemolie
- 3 el oestersaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el verse gember, fijngehakt
- 1 el paprikapoeder
Verder:
- 2 el (kokos)olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 prei, in halve ringen
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap manis
- 1 el citroenrasp
- 2 steranijs
- Ca 100 ml (drink)bouillon
- 1 Chinese kool, in reepjes
- 1 (rode) paprika, in blokjes
- 250 gr taugé
- Versgemalen peper
Bereiding:
Meng de ingrediënten van de marinade en roer de kipreepjes erdoor. Laat 1 uur op kamertemperatuur of een paar uur (of overnacht) in de koelkast marineren.
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, ui en prei een paar min op laag vuur aan tot ze zacht worden. Voeg de gemarineerde kip met de marinade, de sojasaus, ketjap, citroenrasp, steranijs, peper en bouillon toe en doe een deksel op de pan. Laat ca 10 min zachtjes sudderen.
Haal de steranijs eruit en voeg de groentes toe. Wok (zonder deksel) tot de groentes gaar zijn.Serveer met rijst en rode peper naar smaak.
Reacties
Een reactie posten