Plaattaart met rode biet en geitenkaas

 

Deze plaattaart met rode bieten en geitenkaas is lekker als lunch of licht hoofdgerecht. Gebruik salie en tijm om het gerecht op smaak te brengen.


Ingrediënten (3 personen):

- 3 rode bieten, voorgekookt en in dunne plakjes

- 125 gr crème fraîche

- 100 gr geitenkaas, verkruimeld

- Handvol salieblaadjes, fijngehakt

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- Versgemalen peper en zout

- 1 rol bladerdeeg

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en leg het bladerdeeg (op het bakpapier) erop. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Maak op 1 cm van de buitenrand van het deeg een snede, net niet helemaal door het deeg. Rol de buitenrand op tot de snee. Prik met een vork gaatjes in het binnenvlak van het deeg.

Smeer de crème fraîche op het binnenvlak, verdeel de salieblaadjes erover en bestrooi met peper en zout. Leg de bietenplakjes iets overlappend op de crème fraîche, verdeel de geitenkaas en dan de tijm erover.

Bak de plaattaart en 25 tot 30 min gaar en goudbruin. Snijd in punten en serveer evt met wat (rucola)sla.


 

 

Reacties