Dit is echt een gerecht om te eten als er volop peulvruchten zijn. Je kunt de peultjes, sugarsnaps of erwten uit eigen tuin halen, maar ook uit de winkel zijn ze vanaf nu erg lekker.
Afhankelijk van de hoeveelheid peulvruchten en eters kun je dit gerecht aanvullen met paksoi, paprika of prei.
Ingrediënten (2 personen):
- 250 gr peulvruchten zoals sugarsnaps, peultjes, erwten en/of sperziebonen, schoongemaakt
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 kleine paksoi, in stukken, wit en groen gescheiden
- 1 teen knoflook, geperst
- ½ rode peper, fijngehakt
- 1 cm gember, fijngehakt
- 2 el sojasaus
- 2 tl komijnzaad
Bereiding:
Verhit 1 el zonnebloemolie ineen wok en fruit de knoflook, gember, rode ui en komijn op laag vuur even aan. Voeg dan de peultjes, sugarsnaps en boontjes toe en roer de sojasaus erdoor. Zet het vuur wat hoger en roerbak een paar min.
Voeg dan de erwten, paprika en het wit van de paksoi toe en bak tot beetgaar. Roer het groen van de paksoi erdoor en breng op smaak met wat peper en evt zout.
Serveer met een gekookt ei en naanbrood.
Reacties
Een reactie posten