Houd je ook vaak een restje currypasta over? Gebruik dit dan om een stuk zalmfilet op smaak te brengen!
Wok er een struikje paksoi (of andere groentes) bij en je hebt binnen een kwartier een makkelijke, maar lekkere maaltijd.
Onderstaande hoeveelheden zijn voor 1 persoon, maar het is heel goed voor meer personen te maken. Kies verschillende groentes en doe ze in volgorde van garing in de wok.
Ingrediënten (1 persoon):
- 1 moot zalmfilet (evt diepvries, ontdooid)
- Ca 1 el (milde) currypasta
- 1 kleine rode ui, in halve ringen
- 1 kleine struik paksoi, in reepjes
- 1 lenteui, in ringetjes
- 2 papadums
Bereiding:
Bestrijk 1 kant van de zalm met de currypasta.
Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui kort aan. Voeg het wit van de paksoi toe en na een paar min het groene deel.Doe ca 1 cm olie in de pan en bak de papadums na elkaar goudbruin. Haal uit de pan en doe er evt nieuwe olie in. Leg de zalmfilet met de bestreken kant boven. Bak een paar min, draai om en bak nog 1 min.
Serveer de zalm met de paksoi, papadums en bestrooi met de lente-ui.
Reacties
Een reactie posten