Ingrediënten (3 personen):
- 1 rol
bladerdeeg
- Ca 500 gr
tomaten, verschillende soorten
- 100 gr geitenkaas
- 100 gr ricotta
- 2 takjes
dragon, alleen blaadjes, fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- Versgemalen zout
en peper
Bereiding:
Haal een bakplaat uit de oven, verwijder evt de andere
bakplaten of roosters zodat de onderste richel beschikbaar is. Verwarm de oven
voor tot 200 graden.
Rol het deeg uit op bakpapier (vaak bij het deeg) op de
bakplaat. Rol de rand van het deeg een beetje op.
Klop de ricotta los met de knoflook en de helft van de geitenkaas. Roer het grootste deel van dragon erdoor (bewaar de rest om voor het serveren te bestrooien) en breng op smaak met peper en zout. Smeer de ricotta-kaasmix over het bladerdeeg.
Snijd de tomaten in stukken, grote tomaten in 3 of 4
plakken en cherrytomaatjes doormidden. Leg de tomaten op het deeg met de
snijkant boven. Verdeel de rest van de geitenkaas erover en bestrooi met zout
en peper.
Schuif de bakplaat onderin de oven en bak de quiche in ca 25 min gaar en goudbruin.
Serveer met een (tomaten)salade.
Reacties
Een reactie posten