Deze romige bloemkoolcurry is een makkelijke éénpansmaaltijd.
Ingrediënten (4-6 personen):
- 1 bloemkool, in roosjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 cm gember, geschild en fijngehakt
- 1 tl kurkuma
- 2 tl kerriepoeder
- Snufje chilivlokken
- 1 el honing
- 500 gr krieltjes, voorgekookt
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 400 gr gepelde tomaten (blik)
- Handvol diepvrieserwten
Bereiding:
Verhit een scheutje olie in een wok en fruit ui, knoflook, gember en specerijen een paar min op laag vuur.
Giet de kokosmelk en tomaten erbij en laat ca 10 min op laag vuur koken.
Voeg de krieltjes en bloemkool toe en laat nog ca 20 min koken met een deksel op de wok tot de aardappel en bloemkool gaar is. Voeg aan het einde de erwtjes toe en breng op smaak met honing, peper en zout.Serveer evt met een pappadum.
Reacties
Een reactie posten