Kleurrijke salade

 


Op een zomerse dag is het altijd lekker om een salade vol kleur te eten! Kijk welke groentes of andere ingrediënten je in de koelkast of tuin hebt en maak je bord mooi op.

Als je een pot met een tomatenplant of een bak met radijsjes in de tuin hebt, dan kun je daar ideaal je salades mee aanvullen. Neem wat je nodig hebt.


Ingrediënten (1 persoon): 

- klein kropje sla

- paar cherrytomaatjes, doormidden

- paar radijsjes, in plakjes

- ½ mango, in stukjes

- Stukje feta, verkruimeld

- 1 avocado, in stukken

- Pijnboompitten, licht geroosterd

 

Dressing:

- 2 el olijfolie extra vierge

- 1 el balsamicoazijn

- versgemalen peper en zout

- Evt honing naar smaak

Bereiding:

Klop de ingrediënten van de dressing met een garde of vork door elkaar.

Verdeel de ingrediënten voor de salade op het bord, sorteer evt per kleur als een soort regenboog (gebruik de witte ingrediënten als ‘blauw’). Serveer de dressing en de pijnboompitten erbij en meng alles net voor het eten.

Lekker als lunch.

 

Reacties