Andijviesalade met mais

 

Ik heb hier weer een recept voor een makkelijke, maar erg lekkere salade! Met wat andijvie, mais en hazelnoten heb je zo een heerlijke lunch.

Deze andijvie salade is ook lekker met cashewnoten ipv hazelnoten. Ook kun je als variatie wat fruit (bv rozijnen) toevoegen.

 

Ingrediënten (1 persoon): 

- een kleine krop andijvie, fijngesneden

- 1 klein blikje mais

- 1 el kappertjes

- 1 ei, (net niet) hardgekookt en in parten

- Handvol hazelnoten, grof gehakt

 

Voor de dressing:

- 3 el extra vierge olijfolie

- ½ el vocht uit kappertjespot

- 1 tl honing

- versgemalen peper en zout


Bereiding:

Mix de ingrediënten voor de dressing.

Leg de andijvie, mais en kappertjes op een bord. Verdeel de eieren en hazelnoten erover en giet naar smaak de dressing erover.

Serveer als lunch.

 

Reacties