Filodeegtaartjes voor 1 persoon (1x vis, 1x vlees)

 

Met filodeeg kun je alle kanten op! Zeker als je éénpersoons taartjes maakt. Maak 2 vullingen naar smaak met dezelfde basisingrediënten en wat extra ingrediënten naar keuze. 

Ik heb 2 kleine springvormen met tulband insert en die zijn niet alleen voor handig voor zoete taartjes, maar ook voor hartige. Dus weet je een keer niet wat je voor je verjaardag, sinterklaas of kerst gaat vragen? Denk dan eens aan multifunctionele bakvormen! 


Ingrediënten (2 personen):

- 6 vellen filodeeg

- 1 prei, in halve ringen

- 1 rode ui, gesnipperd

- 1 tomaat, in blokjes

- 1 blikje mais, afgegoten

- Stukje chorizo, in blokjes

- Beetje cheddar, geraspt

- 1-2 tl komijnzaad

- Handvol taugé

- 50-100 gr garnaaltjes

- 1 tl komijnpoeder

- Scheutje sojasaus

- 2 eieren

- 2 el kwark

- Peper en zout

- 2 springvormen (12 cm doorsnee), ingevet

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Verhit een koekenpan en rooster de komijnzaadjes kort, haal deze uit de pan. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de prei en ui tot ze beetgaar zijn. Doe de helft in een kom voor de vleesvulling.

Doe de taugé, garnaaltjes, de helft van de mais en komijnpoeder in de pan en breng op smaak met sojasaus en wat peper. Zet het vuur uit.

Meng voor de vleesvulling de tomaat, de rest van de mais, de komijnzaadjes en cheddar door de prei. Breng op smaak met wat peper en evt zout.

Klop de eieren los met de kwark.

Doe wat olie in een kommetje en leg een kwast klaar. Zet de springvormen op de bakplaat. Doe per springvorm 1 vel filodeeg in het midden, 1 op de bodem met overhang naar links en 1 op de bodem met overhang naar rechts. Bestrijk elk vel met wat olie voor er een nieuwe op komt.

Doe in elke springvorm een vulling en verdeel het eimengsel over de 2 vormen. 

Vouw het filodeeg dicht en bak de taartjes 30 min. Doe dan wat aluminiumfolie over de taartjes en bak nog ca 10 min.


 


Reacties