Gemarineerde geitenkaas

 

Je kunt plakjes geitenkaas specialer maken door ze te marineren in een kruidenolie. Gebruik de kaas in een salade die als bijgerecht of voorgerecht geserveerd kan worden.

Je kunt de geitenkaas al van tevoren marineren, bewaar maximaal een paar dagen afgedekt in de koelkast en maak de salade net voor serveren.


Ingrediënten (2-3 personen):

- 100 gr geitenkaas, in plakjes

- 150 ml extra vierge olijfolie

- 4 takjes tijm

- 2 takjes rozemarijn

- 1 teen knoflook

- ½ tl chilivlokken

- 1 tl venkelzaad

Bereiding:

Neem een kleine steelpan. Verhit het venkelzaad een paar min op laag vuur in een droge pan tot ze gaan geuren. Doe de rest van de kruiden en knoflook erbij en verwarm dit ook.

Giet de olijfolie erbij en laat het 5 min op laag vuur koken. 

Zet het vuur uit en laat afkoelen tot handwarm.

Doe de geitenkaas in een bakje en giet de kruidenolie erover. Draai de kaas een keer om. Sluit het bakje en laat minimaal 4 uur in de koelkast marineren. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast om op temperatuur te komen.

Lekker met een salade met een dressing van 4 el van de kruidenolie (evt gezeefd), 2 el witte wijnazijn en 1 el honing.


 

 

 


Reacties