Deze aardappelpizza met tonijn en zuurkool is een goed voorbeeld van een combinatie van ingrediënten die verrassend goed bij elkaar passen: tonijn en zuurkool.
Ik vind zuurkool lekker, maar ik heb niet altijd zin in stamppot of een ovenschotel. Door van de aardappels een pizza te maken, krijg je een veel lichtere maaltijd.
Je kunt 1 grote pizza maken of kleinere éénpersoonspizza's.
Bereiding:
Ingrediënten (3 personen):
- 3 aardappels, in dunne plakjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 1-2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ el gevriesdroogde tijm
- 1 zakje neutrale zuurkool, uitgeknepen
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- 1 ei, losgeklopt
- Versgemalen peper en zout
Bereiding:
Haal een bakplaat uit de oven, bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verhit een beetje olie in een steelpan en fruit de tomaten met sjalot, knoflook en tijm. Breng op smaak met wat zout en peper.
Leg de plakjes iets overlappend in 1 of meerdere rondjes op de bakplaat zodat ze de vorm van een pizza krijgen.
Bestrijk met ei en bestrooi met zout. Bak 5 min in de oven. Haal de aardappelpizza uit de oven en bestrijk met de tomatensaus. Verdeel de zuurkool en tonijn erover en bak nog 20 min tot de aardappels goudbruin kleuren.
Reacties
Een reactie posten