Gestoofde wortel

Heb je zin in wortels, stoof ze eens. De wortels krijgen meer smaak dan als je ze 'gewoon ' kookt. 

Je kunt alle soorten wortel gebruiken. Zorg dat de stukjes gelijke grootte hebben een proef af en toe een stukje om te voorkomen dat ze te gaar worden. 


Ingrediënten (2 personen):

- 500 gr wortel, in plakjes van 0,5-1 cm

- 1 ui, gesnipperd

- 2 laurierblaadjes

- 1 el bruine suiker

- Paar takjes peterselie, grof gehakt

- Klontje boter

Bereiding:

Smelt de boter in een kookpan en fruit de ui op laag vuur. Voeg de

wortel, 150 ml water en laurier toe. Doe een deksel op de pan en stoof in 10-12 min gaar. 

Haal de laurier eruit, roer de suiker en peterselie erdoor. Verhit zonder deksel tot suiker gesmolten is en wat vocht verdampt.

Lekker met aardappels en een stukje vlees of vis.

 

 






Reacties