Courgette en cheddar taart

Wist je dat je courgette heel goed kunt raspen? Gemengd met dille, citroenrasp, cheddar en ricotta maak je zo een heerlijke vulling voor deze hartige taart. 

Stiekem vinden we de randen van een hartige taart heel lekker. Daarom heb ik voor iedereen een eigen taartje gemaakt.

 

Ingrediënten (3 personen):

- 1 rol bladerdeeg

- 2 courgettes

- 1 lente-ui

- 2 eieren, losgeklopt

- Paar takjes dille, fijngehakt

- 100 gr ricotta

- 100 gr cheddar, geraspt

- 2 tl citroenrasp, fijngehakt

- Evt wat pistachenoten, grof gehakt

Bereiding:

Haal een bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor tot 200 graden.

Rasp de courgettes en doe ze in een vergiet. Bestrooi royaal met zout en laat ca 20 min staan. Knijp of druk goed uit.

Meng in een kom de ricotta, citroenrasp, dille, ¾ van de cheddar en 1 ½ ei (ca 75 gr). Voeg de uitgeknepen courgette toe en roer goed door.

Rol het bladerdeeg uit en snijd in 3 stukken. Leg op het bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het midden van de plakken (tot 1 cm van de rand). 

Verdeel het courgettemengsel over het midden van de 3 taartjes en verdeel naar smaak lente-uien en pistachenoten erop. Bestrijk de buitenrand met de rest van het ei en strooi de rest van de cheddar erover. 

Bak de taartjes in ca 25 min gaar en goudbruin.

Snijd in punten en serveer.

 

Reacties