Dit wokgerecht met paksoi en garnalen heeft een Aziatisch tintje door de oestersaus, gember en sojasaus. Het is snel klaar en erg makkelijk als je na het werk voor jezelf wat lekkers wilt maken.
Ingrediënten (1 persoon):
- 100 gr grote garnalen, gekookt en gepeld
- 1 kleine struik (shanghai)paksoi, in repen, wit en groen gescheiden
- 1 tl rode peper, fijngehakt
- 1 tl gember, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 el sojasaus
- 1 el oestersaus
Bereiding:
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok. Fruit de peper, gember en knoflook op laag vuur tot het gaat geuren.
Zet het vuur wat hoger en voeg het wit van de paksoi, de sojasaus en oestersaus toe. Bak een minuut of 5 en die dan de rest van de paksoi in de wok. Als dit bijna geslonken is, dan kunnen de garnalen erbij om nog opgewarmd te worden. Serveer met rijst.
Reacties
Een reactie posten