Soms wil je iets extra's doen voor je avondeten, bijv als er visite komt of je iets te vieren hebt.
Deze mini zalm Wellington is makkelijk te maken en goed naast vegetarische (bij)gerechten te serveren.
Ingrediënten (3 personen):
- 300 gr
zalmfilet, in 3 even grote stukken gesneden
- 200 gr
gerookte zalm
- 1 rol
bladerdeeg
- 400 gr
champignons
- Flinke bos
bieslook
- Flinke bos
peterselie
- Scheutje melk
- Evt sesamzaadjes
als topping
Bereiding:
Doe de champignons, peterselie en bieslook in een
keukenmachine en hak tot fijne stukjes. Bak een paar min in een koekenpan tot
het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
Leg 3 stukken huishoudfolie op een plank of aanrecht. Verdeel de gerookte zalm in 3 porties en leg elke portie aan de bovenkant van de folie, minimaal overlappend.
Verdeel het champignonmengsel over de gerookte zalm. Leg op elke portie aan de bovenkant van de gerookte zalm met champignons een stuk zalmfilet.
Rol mbv de folie de gerookte zalm vanaf de bovenkant op. Vouw de folie strak om de zalm en laat ca 1 uur in de koelkast rusten.
Haal een bakplaat ui de oven en verwarm de oven voor tot
180 graden. Leg het bladerdeeg met bakpapier op de bakplaat. Verdeel in 3
stukken en leg deze iets naast elkaar.
Haal de zalmpakketjes uit de folie en leg op elk stuk
deeg een pakketje. Rol het deeg om de zalm en vouw goed dicht. Bestrijk met
melk en druk evt wat sesamzaadjes in de melk.
Bak de zalm Wellington ca 25 min in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
Serveer met een salade.
Reacties
Een reactie posten