Ravioli met een gepureerde champignonvulling smaakt erg lekker met een simpele salieboter.
Serveer bijv met een tomatensalade met burratta voor een feestelijke maaltijd! Ik heb deze ravioli zonder raviolivorm gemaakt, natuurlijk kun je dit wel gebruiken om wat kleinere ravioli's te maken.
Ingrediënten (3 personen):
Voor het pastadeeg:
- 220 gr tarwebloem, bijv type 00
- 2 el water
- ½ el olijfolie
- 2 eieren
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 250 gr champignons, in stukken
- 1 sjalot, grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- Paar takjes peterselie, grof gehakt
- 100 gr ricotta
- Peper en zout
Voor de salieboter:
- 50 gr roomboter
- 8-10 blaadjes salie
Bereiding:
Maak eerst het pastadeeg:
Doe de bloem, water, zout en olie in een kom en meng kort. Voeg dan de eieren toe en kneed tot alle bloem vanaf de zijkant opgepakt is door de haak. Kneed eerst zo'n 10 min (kitchenaid stand 2) en voel dan even hoe ver het deeg is. Is het nog te droog, voeg dan nog een lepel water toe. Als een vingerprik direct verdwijnt dan is het deeg goed. Dit zal tussen 10 en 20 minuten zijn.
Verpak het deeg in huishoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Maak de champignonvulling:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons met de knoflook en sjalot tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peterselie, en royaal peper en zout.
Laat iets afkoelen en doe in een maatbeker voor een staafmixer (of in een keukenmachine). Pureer glad en voeg dan de ricotta toe. Pureer nog kort om dit erdoor te mengen. Proef of het voldoende op smaak is en doe de vulling in een spuitzak (zonder mondje).
Maak de ravioli’s:
Haal het deeg uit de koelkast en breng een grote pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe als het water kookt.
Rol het pastadeeg tot lange vellen uit met een pastamachine. Leg twee even lange vellen naast elkaar.
Spuit op 1 vel kleine hoopjes vulling, laat ca 2 vingers breed vrij tussen de hoopjes. Bestrijk het deeg om de vulling licht met wat water.
Leg het tweede vel er voorzichtig op. Druk het aan door vanaf de vulling de lucht eruit te drukken.Snijd met een (koekjes)uitsteker de ravioli uit en druk de randen aan met een vork om een mooi randje te krijgen en ze goed te sluiten.
Ga door tot de vulling en/of het deeg op is. Bewaar de ravioli’s op een dienblad of plank die bestrooid is met bloem onder een theedoek.Maak de salieboter:
Smelt de boter in een koekenpan en bak de blaadjes ravioli een paar min tot ze beginnen te geuren en iets samen trekken. Laat op heel laag vuur staan.
Kook de ravioli’s in porties gaar. Neem de ravioli met
een schuimspaan uit de pan en doe ze direct in de koekenpan en schep de
salieboter erover.
Kook de rest van de ravioli op dezelfde manier.
Serveer met een (tomaten)salade.
Reacties
Een reactie posten