Burrito's

 

Heerlijke burrito's! Goed gevuld met gekruid gehakt, tomaat, mais, kidneybonen en paprika.

Ik heb hier zelf een kruidenmix gemaakt voor het gehakt. Je kunt evt ook 1 el picadillo of een andere mix gebruiken.


Ingrediënten (3 personen):

- 300 gr rundergehakt

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 sjalot, gesnipperd

- 1 rode ui, gesnipperd

- 2 tomaten, in blokjes

- 1 blikje mais (70 gr), uitgelekt

- 1 blikje rode kidneybonen (160 gr), uitgelekt

- 1 rode paprika, in blokjes

- 6 tortilla’s

- Handvol cheddar, geraspt

- Evt jalapeno pepers, in ringen

 

Voor de kruidenmix:

- 1 tl gerookt paprikapoeder

- 1 tl paprikapoeder

- ½ tl zout

- ½ tl witte peper

- 1 tl komijn

- 2 tl oregano, vriesdroog

- ½ tl kaneel

 

Verder:

- Ingevette ovenschaal waar de tortilla’s inpassen

Bereiding:

Verhit de oven voor tot 180 graden.

Meng de ingrediënten voor de kruidenmix in een bakje. Leg het gehakt op een bord of plank en meng de mix goed door het gehakt.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de uien en knoflook een paar min op laag vuur. Voeg het gekruide gehakt toe en bak rul.

Voeg de tomaten, mais, paprika en kidneybonen toe en laat ca 15 min zachtjes koken. Voeg evt wat water toe als de saus teveel indikt.

Zet de schaal klaar. Leg een tortilla op een plank en schep er 1/6 van het gehakt-groentemengsel op. Rol op en leg in de schaal. Vul de andere tortilla’s en vul de schaal. Verdeel de cheddar erover en bak de burrito’s in 15 min gaar en goudbruin.


 

 

Reacties