Met een aantal basis specerijen en ingelegde citroen maak je een heerlijke kipstoof.
Aan het einde van de stooftijd kun je een groentepannetje met wortel, champignons en lente-ui maken voor erbij.
Ingrediënten (4 personen):
Voor de kipstoof:
- 600 gr kippendij, in stukken
- 2 sjalotjes, halve ringen
- 250 ml kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- 2 tl komijnzaad
- Paar safraandraadjes
- 2 ingelegde citroenen van 1 de schil fijngehakt, de ander in partjes als garnering
- 3 el Kokosolie
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
Voor het groentepannetje:
- 500 gr wortel, schoon
- 250 gr champignons, in stukken
- 3 lente-ui, in schuine stukken van ca 2 cm
- Peper, zout en suiker naar smaak
Bereiding:
Begin met de kipstoof:
Verhit 1 el kokosolie in een braadpan, kruid de kip met een beetje zout en bak de kip in een paar min rondom aan. Haal de kip uit de pan.
Verhit de rest van de olie en bak de sjalot, knoflook en specerijen een paar min tot de sjalot zacht wordt.
Doe de kip terug in de pan en voeg de bouillon toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat 40-45 min zachtjes pruttelen. Roer af en toe.Voeg de fijngehakte citroen en peterselie toe en laat nog 10 min zonder deksel iets inkoken.
Begin als de stoof 30 min kookt aan het groentepannetje.
Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de wortels ca 7 min in lichtgezouten water. Spoel af met koud water.Verhit wat olie in een wok en bak de groenten beetgaar. Breng op smaak met peper, zout en suiker.
Serveer de kipstoof en het groentepannetje met de citroenpartjes, naanbrood of aardappels.
Reacties
Een reactie posten