Ik koop de meeste vis 'gewoon' in de supermarkt, maar af en toe ga ik naar de visboer en koop ik iets dat ik normaal nooit eet. Deze keer heb ik een nijlbaarsfilet gekocht en deze met een kruidenolie, paprika's en courgette in de oven klaargemaakt. Erg lekker!
Als je geen nijlbaars hebt, dan kun je dit goed vervangen door kabeljauw of tilapia.
Ingrediënten (3 personen):
- Ca 300 gr nijbaars filet, in 3 stukken
- 1 courgette, in dunne plakken
- 2 paprika’s, in repen
- Paar takjes tijm
Voor de dressing:
- 50 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Paar takjes tijm, blaadjes gerist
- Bosje peterselie, blaadjes en dunne steeltjes gehakt
- Versgemalen peper en zout
- Ruime ovenschaal, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Verdeel de groentes in de schaal, giet de helft van de dressing erover en meng dit met je handen (of 2 lepels) door de groentes.
Leg de vis en de takjes tijm erop. Giet de rest van de dressing erover en bak de vis en groentes in ca 20 min gaar.
Serveer met rijst.
Reacties
Een reactie posten