Een makkelijk, maar erg lekker visgerecht met gember en gedroogde chili.
Je kunt een Spaanse peper (die al wat langer hangt) uit eigen tuin gebruiken, of bij een toko een potje gedroogde chili's kopen, ze zijn lang houdbaar, dus erg handig als je er af en toe één gebruikt. Voeg zoveel chilipeper toe als je lekker vindt.
Ingrediënten (2-3 personen):
- 150 gr kabeljauwfilet, in stukjes van 2x2 cm
- 1 prei, in schuine ringen
- 1 puntpaprika, in (halve) ringen
- 125 gr taugé
- 1 blikje bamboescheuten, uitgelekt
- 1 tl gember, fijngehakt
- 1/2-1 gedroogde chilipeper, gehakt
- 2-3 el sojasaus
- 100 gr woknoedels
Bereiding:
Zorg dat alles gesneden is voordat je de wok aanzet.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok en bak de chilipeper en gember op heel laag vuur tot de geur vrijkomt.Giet de sojasaus over de kabeljauw, schep even om en laat een paar min staan. Zet het vuur iets hoger en wok de prei en paprika een aantal min.
Kook ondertussen de noedels gaar en spoel af.
Schep de kabeljauw met sojasaus, taugé, bamboescheuten en noedels door de groenten in de wok.
Reacties
Een reactie posten