Snijbiet en sinaasappel uit de wok

Snijbiet kun je het hele jaar uit de tuin oogsten. Een salade met snijbiet kan dus ook heel goed in de winter gemaakt worden!

Heb je geen snijbiet, vervang het dan door spinazie.


Ingrediƫnten (1):

Ca 100 gr snijbiet, grof gesneden, steel en blad gescheiden 

1 (bloed)sinaasappel, geschild en partjes doormidden 

Scheutje olijfolie

Handje walnoten, licht geroosterd 

Evt ca 50 gr gerookte zalm


Voor de dressing:

1 el olijfolie

1 el sesamolie

1 el sesamzaad

1/2 el witte wijnazijn 

Snufje peper, evt zout

Bereiding:

Verhit een wok met een scheutje olijfolie. 

Wok de steeltjes van de snijbiet op middelhoog vuur. Roer na 1-2 min het blad en de stukjes sinaasappel erdoor.

Klop de ingrediƫnten voor de dressing in een kommetje door elkaar.

Schep de snijbiet en sinaasappel op een bord, giet de dressing er naar smaak over. Verdeel de walnoten en evt gerookte zalm erover. 

Serveer met wat brood als lunch of eet het als extra bijgerecht bij een curry (laat dan de zalm weg).

 

Tip:

De walnoten kunnen in de droge (nog schone) wok geroosterd worden, voordat het voor de snijbiet gebruikt wordt.


Reacties